Bent u van plan om te gaan scheiden? Hierbij alvast vijf tips voor u van onze scheidingsexperts!

11 januari 2018

Bij een echtscheiding komt veel kijken. Wij begeleiden u graag en om de echtscheiding vlotjes te laten verlopen geven wij de volgende tips:

1. Stel de kinderen voorop!
Het is voor kinderen heel fijn als ouders tijdens de echtscheiding door één deur kunnen; ook in de toekomst. Probeer met uw ex-partner goede afspraken te maken over de kinderen. Want als uw kind gelukkig is, wordt u als ouder toch ook gelukkig?!

2. Probeer zoveel mogelijk gegevens te verzamelen en zet de vaste lasten op een rij!
Bij een echtscheiding moeten de bezittingen en de schulden namelijk verdeeld worden. Denk hierbij aan de aangifte Inkomstenbelasting van de afgelopen drie jaar, loonstroken van dit jaar en van het vorige jaar, gegevens met betrekking tot het huis en de bankrekeningen. Deze gegevens moeten ook aan de rechtbank worden verstrekt. Hoe eerder u deze hebt verzameld, des te sneller kan de advocaat voor u aan de slag.

3. Laat door een expert een alimentatieberekening opstellen die voldoet aan de regels die hiervoor gelden!
Voldoet de berekening namelijk niet aan de wettelijke maatstaven, dan kan deze in de toekomst volledig onderuit worden gehaald. En dat wilt u niet..…

4. Bent u getrouwd vóór 1 januari 2018 en hebt u geen huwelijkse voorwaarden opgesteld? Dan bent u gehuwd in gemeenschap van goederen. De bezittingen, maar ook de schulden moeten dan worden verdeeld. Houd er rekening mee dat een bank en/of kredietinstelling niet snel meewerkt aan de overdracht van een schuld.

5. Wie blijft er in de woning wonen tijdens de echtscheiding en daarna? Maak hier goede afspraken over, ook financieel. U wilt immers niet dat de hypotheek of huur niet kan worden betaald waardoor u in de schulden komt tijdens de echtscheiding.

Wilt u nog meer tips ontvangen? U bent van harte uitgenodigd om ons te bellen (0183-356752), mailen (info@puttersadvocatuur.nl) of te bezoeken aan de Spijksedijk 28c te Gorinchem.